icon Importanta lucrarilor de intretinere si mentenanta la nacele foarfeca

Nacela foarfeca, fie electrica, diesel sau cu alimentare Bi Energy are nevoie de lucrari regulate de intretinere si mentenanta. Unele lucrari se efectueaza periodic, conform cerintelor date de fiecare producator in parte.


Prima revizie a nacelei foarfeca:


Pentru o nacela foarfeca noua toti producatorii de nacele de la cei mai renumiti, pana la cei mai putin renumiti, recomanda prima revizie dupa primele 50 de ore de functionare. Aici este important schimbul de ulei atat din motor cat si din circuitul hidraulic. Trebuie tinut cont ca la inceputul exploatarii, orice utilaj de constructii se rodeaza, angrenajele din grupuri, respectiv din pompele hidraulice vor elimina particule mici din metal, particule care pot deteriora circuitele hidraulice. Din acest motiv, recomandam si noi ca specialisti in domeniul utilajelor de constructii sa respectati cu strictete intervalele de service impuse de producator. Respectarea acestor intervale nu doar vor mentine garantia valabila in perioada stabilita contractual dar va va scuti de cheltuieli de reparatii care de multe ori sunt destul de costisitoare. 


Asadar, dupa primele 50 de ore de functionare, schimbati uleiul hidraulic, uleiul de motor si toate filtrele. Odata ce faceti acest lucru, prelungiti din start longevitatea utilajului. Este bine sa respectati intotdeauna recomandarile fiecarui producator de utilaje in ceea ce priveste specificatia pieselor de schimb pe care le folositi, in special a consumabilelor: ulei si filtre. In cazul uleiurilor este bine sa respectati vascozitatea (ulei motor, ulei transmisie, ulei hidraulic) iar in cazul filtrelor este bine sa respectati numarul limita de microni de pe textura din care este confectionat filtrul. Daca acesta nu respecta normele date de producator, impuritatile care vor trece printr-un filtru neoriginal - de proasta calitate vor produce anomalii si defectiuni in cel mai scurt timp.


Urmatoarele revizii:


Revizia 2, 3, 4...50 se va face la recomandarea producatorului si a firmei care a comercializat echipamentul. Aici se cere strictete maxima. Unele revizii sunt mai costisitoare ca si timp si cheltuiala, deoarece implica inlocuiri mai mari de consumabile si un timp de lucru mai mare. Recomandam verificarea uleiurilor la intervale regulate, culoarea acestuia spunand mult despre sanatatea utilajului. Acordati periodic completare cu apa distilata in baterii, lasati acumulatorii la incarcat intotdeauna ciclu complet pana la incarcare deplina si nu doar in pauza de masa. 


Verificati toate punctele de gresare si ungeti-le periodic cu vaselina omologata de producator. Gresati bucsi, patine de rulare, lanturi, roti, rulmenti si angrenaje, conform manualului de service. Veti evita astfel uzura aparuta prematur si implicit costuri ridicate de reparatie.


Cu ce firma de service sa repar nacela?


Buna intrebare! In primul rand apelati intotdeauna la firme consacrate care cunosc utilajul dumneavoastra pe dinafara. Daca aveti de reparat o nacela foarfeca ar fi un lucru lipsit de intelepciune sa apelati la o firma care repara exclusiv utilaje terasiere. Incercati sa aflati despre lucrari si utilaje reparate similare cu al dumneavoastra. Daca nacela dumneavoastra este Genie, incercati sa reparati nacela cu firme care cunosc nacelele Genie. Daca vorbim de o nacela foarfeca Haulotte, reparati echipamentul cu mecanici care au experienta in repararea nacelelor Haulotte. Acelasi lucru este valabil si in cazul celorlalti producatori, fie ca vorbim de Manitou, JLG sau Multitel.


De unde cumpar piese de schimb pentru nacela foarfeca?


Aici recomandam prudenta maxima: Asigurati-va ca magazinul de unde cumparati piese de nacele va poate furniza doar piese calitative care se si potrivesc pe nacela dumneavoastra. Unele piese de schimb se pot procura doar ca piesa originala, insa altele au diverse variante, in toate gamele de pret. Unele variante de piese aftermarket includ piesa originala insa cu eticheta brandului de piesa si nu a brandului de nacela. De regula aceste piese aftermarket sunt mai ieftine insa au aceeasi calitate cu piesa cumparata direct de la producatorul de nacela.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!