icon Diferente intre joystick-uri pentru incarcator telescopic Merlo

Diferente intre joystick-uri pentru incarcator telescopic Merlo.

 

Maneta de comandă mecanică, cunoscută în mod obișnuit sub numele de joystick, este disponibilă în trei tipuri diferite, în funcție de modelul fiecarui utilaj Merlo in parte. Mai jos ne vom uita la asemanari si deosebiri


JOYSTICK-UL „DE BAZĂ”.


Acest model de maneta comanda se gaseste pe mai multe utilaje Merlo din gama compacta printre care amintim modelele Turborfarmer si Multifarmer. Se găsește și la unele modele de incarcatoare telescopice Merlo de generatie mai putin recenta.


Să începem cu Butonul "om mort". Acest buton roșu se găsește în poziția declanșatorului de pe joystick. Scopul său este simplu: când este apăsat, brațul este activ, când este eliberat brațul se oprește din mișcare. Siguranța pe primul loc, întotdeauna. (Există un motiv pentru care are acest nume.) Funcționalitate de bază: Trageți înapoi pentru comanda ridicare brat, împingeți înainte pentru coborare brat. 

Trageți spre dreapta pentru înclinarea furcii în sus, trageți spre stânga pentru înclinarea furcii în jos. Acesto model de maneta comanda Merlo este prevazut cu 2 potentiometre pe partea de sus: 


Butonul din stânga mută brațul înăuntru și în afară adica efectueaza manevra de telescopare

Potentiometrul din partea dreapta actioneaza circuitul hidraulic auxiliar.
De notat:


Dacă  utilajul Merlo este echipat cu accesorii, cum ar fi deplasarea laterală a brațului, stick-ul va avea un buton cu potentiometru rotativ orizontal pentru a opera această opțiune.


JOYSTICK-UL MODELUL „H”.


De obicei, se găsește pe incarcatoare telescopice Merlo Heavy Duty și High Capacity. Bazându-se pe funcționalitatea de bază a joystick-ului — Deadman Switch, mișcarea brațului în raport cu poziția joystick-ului și activitatea potentiometrului rotativ— aceste joystick-uri electronice au trei butoane, acționate de obicei cu degetul mare, pentru mișcarea mașinii:


Neutru: buton galben în partea de sus

Înainte: butonul din mijloc

Revers: butonul de jos

Aceste butoane de mișcare a mașinii pot fi găsite și poziționate în partea stângă a coloanei de direcție.


De notat:


În plus față de butoanele rolelor verticale din stânga și dreapta, butonul rotativ orizontal va acționa deplasarea laterală a brațului, dacă este echipat astfel.


JOYSTICK CU SENSOR (MODELE ROTO)


Joystick-urile orizontale, prevazute cu senzor detectează automat prezența mâinii operatorului, eliminând necesitatea comutatorului Deadman. Comenzile de pe maneta se pot actiona chiar si in situatia in care operatorul poarta manusi. Multe dintre incarcatoarele rotative Merlo Roto mai noi, cum ar fi 50.35 S Plus, sunt echipate cu două joystick-uri. Pe baza proprietăților joystick-ului modelului „H” prezentate mai sus — mișcarea brațului în raport cu poziția joystick-ului, activitatea butonului cu role și butoanele pentru mișcarea mașinii — joystick-urile Roto adaugă următoarele proprietăți:

Joystick dreapta


Pe partea stângă a acestui control al brațului se află „Thumb Joystick” care invarte turela. Împingeți în sus pentru rotirea turelei la dreapta, în jos pentru rotirea turelei la stânga. Rotirea acestui „stick” înainte și înapoi operează liniile auxiliare.


Sub porțiunea de prindere cu degetul din față a acestui joystick orizontal sunt trei butoane galbene care declanșează linii auxiliare individuale.


Chiar sub „Thumb Joystick” sunt trei butoane pe o linie orizontală. Acestea acţionează punctul neutru / înainte / înapoi al maşinii.
Joystick din stânga


Acest control este o copie a joystick-ului Thumb. „Apăsați înainte și înapoi pentru activarea liniei auxiliare; trageți la dreapta și la stânga pentru rotirea turelei. Cele trei butoane galbene de sub mânerul pentru degete oglindesc cele trei butoane de pe joystick-ul din dreapta.


De notat:


Când este atașat un coș de personae (nacela - pentru care este nevoie de un aranjament prealabil), toate comenzile cabinei sunt inoperabile. Funcțiile brațului funcționează numai de la panoul de control al coșului pentru om.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!